donderdag, 20. december 2012 - 16:49

Ex-advocaat krijgt vijf jaar cel voor drugshandel

Rotterdam

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag oud-advocaat A.B. (37) veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor zijn betrokkenheid bij internationale cocaïnehandel. De voormalig kickbokser en strafrechtadvocaat werd in november 2010 aangehouden terwijl hij een partij van ongeveer 80 kilo cocaïne aan het versnijden was.

A.B. heeft bij de cocaïnehandel misbruik gemaakt van zijn status als advocaat, zo oordeelde de rechtbank. ,,De verdachte heeft daarmee het vertrouwen dat de maatschappij in advocaten stelt beschaamd en zijn voormalige beroepsgroep in verlegenheid gebracht.''

Twee hoofdverdachten in deze zaak werden veroordeeld tot celstraffen van negen en tien jaar. De zaak tegen een derde hoofdverdachte zal volgend jaar worden behandeld. Het gaat om een 49-jarige Colombiaan die een belangrijke rol speelde in de cocaïnetransporten. Hij zit momenteel vast in afwachting van zijn proces.

In totaal stonden de afgelopen weken veertien verdachten terecht. Tien verdachten kregen vandaag straffen oplopend van werkstraffen tot 6 jaar gevangenisstraf opgelegd. Een verdachte werd vrijgesproken.
Provincie:
Tag(s):