maandag, 11. juni 2012 - 15:15

Fietser overlijdt na ongeval met uitstekende lading

Raamsdonkveer

Maandagochtend is een 64-jarige fietser uit Winsum overleden na een ongeval op de Oosterhoutseweg in Raamsdonkveer. De man reed op zijn fiets toen hij door uitstekende lading van een vrachtwagen werd geraakt.

De man is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Breda, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden.

Even na 08.00 uur reed een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Prinsenbeek met zijn vrachtwagen vanuit Oosterhout over de Oosterhoutseweg in de richting van Raamsdonksveer. Tijdens de rit raakte een uitstekend onderdeel van de vrachtwagen de 64-jarige man uit Winsum.

Hij fietste in dezelfde richting, op het aangrenzende fietspad van de Oosterhoutseweg. Door de klap liep hij inwendig letsel op.
Ambulance en politie spoedden zich, na ontvangen melding ter plaatse. Het slachtoffer was op dat moment bij kennis en aanspreekbaar.

Terwijl de politie de weg afzette, ontfermde het ambulancepersoneel zich over de man. Ook een traumaheli werd ingezet. In een ziekenhuis in Breda verslechterde zijn situatie waarna hij overleed aan het letsel, ten gevolge van het ongeval.

De politie vernam later dat voorafgaand aan het ongeval, waarbij de 64-jarige man betrokken was, een 15-jarig meisje uit Oosterhout op de Kreeksluisweg eveneens geraakt was door het uitstekende deel. Het meisje fietste op dat moment op het fietspad richting school Zij liep diverse kneuzingen op.

De politie heeft de 41-jarige man aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):