zaterdag, 1. december 2012 - 15:34

Fors minder files op Nederlandse wegen

Den Haag

De filezwaarte (lengte keer duur file) is ook in november fors gedaald in vergelijking met dezelfde maand in de afgelopen jaren.

Volgens de nieuwste filecijfers van de ANWB lag de filezwaarte in november ruim 40 procent lager dan het gemiddelde van de afgelopen zes jaar. Vooral overdag waren er veel minder files en werd de filezwaarte meer dan gehalveerd.

Net als vorig jaar hebben de gunstige weersomstandigheden flink bijgedragen aan de daling.

Maandag 19 november veroorzaakten dichte mist en een aantal aanrijdingen een drukke ochtendspits. Spitsstroken moesten om veiligheidsredenen dicht en rond half negen stond er in ons land in totaal 341 kilometer file.

Wegwerkzaamheden op de rondweg van Hilversum waren de oorzaak van een opmerkelijke file tijdens de vrijdagochtendspits van 16 november. Op de A27 Almere richting Utrecht stond het bij Hilversum over 14 kilometer stil. Verkeer in Hilversum moest vanwege de aanleg van een rotonde tijdelijk worden omgeleid.

Aan het begin van de donderdagochtendspits op 29 november moest Rijkswaterstaat de A12 richting Arnhem afsluiten na een ernstig ongeluk. De afsluiting heeft enkele uren geduurd en in beide richtingen ondervond het verkeer veel vertraging.
Provincie:
Tag(s):