woensdag, 22. februari 2012 - 9:32

Geen explosief in verdacht pakketje station Almelo

Almelo

De EOD heeft geen explosieven gevonden in het verdachte pakketje dat gevonden werd op het centraal station van Almelo. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Vanwege de vondst van het verdachte pakketje werd centraal station Almelo woensdagochtend afgesloten.

Zowel het station als het stationsplein werden door de politie afgesloten. De Explosieven Opruimingsdienst werd ingeschakeld om het pakket te onderzoeken.

De melding van het aantreffen van het verdachte pakketje op het Centraal Station in Almelo was omstreeks 08.00 uur. Het pakketje werd aangetroffen door een schoonmaakster.

Om 10.00 uur werd een straal van 100 meter rond het station afgezet. Op dat moment waren brandweer en politie bezig te controleren of er nog personen binnen die straal aanwezig waren. De EOD was onderweg.

Om 11.00 uur kregen de bewoners van Parallelweg, Dijkstraat, Appelstraat en Perenstraat het advies in de woning te blijven, de ramen op een kier te zetten en bij de ramen weg te blijven.

Vanaf 11.30 uur gaat de EOD het pakketje met een robot onderzoeken.

Om 12.00 uur trof de EOD geen explosief aan in het pakketje. Technisch sporenonderzoek is overgenomen door Technische recherche van Politie Twente. Afzettingen en het verzoek aan bewoners om binnen te blijven zijn opgeheven. Station bleef nog afgesloten.

Om 12.30 uur werd het station vrijgegeven. NS zal het treinverkeer weer gaan hervatten. Het onderzoek naar de dader is in volle gang.
Provincie:
Tag(s):