dinsdag, 7. augustus 2012 - 10:43

Geen stoffelijk overschot aangetroffen na zoekactie naar Ilham Benchelh

Siddeburen

De politie heeft dinsdag onderzoek verricht in en rondom de woning van de verdachte in de verdwijningszaak van Ilham Benchelh. 'Hierbij is geen stoffelijk overschot aangetroffen', meldt de politie dinsdagavond.

Ilham Benchelh wordt sinds 10 januari 2010 vermist. Voor een misdrijf wordt gevreesd. Op het moment van de verdwijning was zij 36 jaar oud. Haar ex-man is verdachte in het onderzoek.

Huidig onderzoek
Vanwege nieuwe tips en vanwege het vertrek van de verdachte naar het buitenland deed de politie vandaag uitvoerig onderzoek. In de woning werd uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. In de tuin wordt met behulp van een graafmachine gezocht naar sporen. Ook worden speurhonden ingezet.

Garagebox
De recherche deed ook onderzoek op een tweede locatie. De politie beschikte over informatie dat de verdachte een garagebox in Delfzijl in gebruik had. Bij de doorzoeking van de garagebox troffen agenten meubels aan.

Deze werden veiliggesteld en ook op sporen onderzocht door forensische rechercheurs. Dit leverde echter geen sporen op. De meubels werden weer teruggebracht naar de garagebox.

Sporen
Het onderzoek van vandaag heeft wel enkele forensische sporen voor verder onderzoek opgeleverd. De sporen werden in de woning veiliggesteld.

Onderzoek door het NFI zal duidelijkheid moeten geven of de sporen verband houden met de verdwijningszaak. Bij de graafwerkzaamheden rondom de woning heeft de politie geen stoffelijk overschot aangetroffen.

Beloning
Het Cold Case team van de politie zet het onderzoek onverminderd voort. De hoofdofficier van justitie van Groningen heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de vondst van Ilham Benchelh.

Tips
Mensen met relevante informatie kunnen zich nog steeds melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):