vrijdag, 10. februari 2012 - 11:45

Geplande liquidatie voorkomen door aanhoudingen

Amsterdam

Rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche (D.R.R.) afdeling Zware Criminaliteit hebben dinsdagmiddag een 51-jarige man aangehouden op verdenking van het geven van een opdracht tot een liquidatie.

De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij een rechter-commissaris. De zaak kwam aan het rollen toen afgelopen zondag Peter R. de Vries informatie verstrekte aan de politie over een op hande zijnde liquidatie. Een team van rechercheurs nam de zaak in onderzoek.

Al snel werd duidelijk wat er aan de hand was en wie de betrokkenen waren. Op maandag 6 februari werden drie mannen aangehouden in verband met betrokkenheid met de voorbereidingen van de liquidatie.

Een van hen, een 18-jarige jongeman die de opdracht had ontvangen, is gisteren voorgeleid bij een rechter-commissaris. Hij is in bewaring gesteld en onder schorsende voorwaarden vrijgelaten.

Opvallend in deze zaak is dat de opdrachtgever gefilmd is door degene die de liquidatieopdracht kreeg. Dit beeldmateriaal, dat inbeslag is genomen, is in handen van het rechercheteam. Op dit videomateriaal is de opdrachtgever en de bespreking over de uitvoering tot de huurmoord duidelijk zichtbaar en hoorbaar.
Provincie:
Tag(s):