zondag, 16. december 2012 - 10:29

Gestolen vrachtauto terug dankzij 27MC-bakje

Joure

Dankzij een alerte vrachtwagenchauffeur is een gestolen vrachtauto binnen enkele uren weer terug bij de eigenaar uit Joure. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

'De gestolen vrachtwagen werd op de A6 nabij de Ketelbrug langs de kant van de weg gezet. De 30-jarige bestuurder is aangehouden', aldus de politie.

Een vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder reden op de A6 richting Joure en zagen op de andere weghelft een vrachtwagen rijden van hetzelfde transportbedrijf.

De chauffeur wilde de andere bestuurder begroeten door contact te zoeken via een zogenaamd 27MC-bakje. De andere vrachtwagenbestuurder reageert niet op de oproep. Hierdoor kregen de medewerkers van het transportbedrijf argwaan en belden hun werkgever.

Die verklaarde dat er niemand anders op dat moment aan het werk was en het voertuig dus gestolen moest zijn. De gewaarschuwde agenten kregen de vrachtwagen nabij de Ketelbrug in het vizier.

Daar werd de 30-jarige bestuurder gedwongen zijn voertuig langs de weg te zetten. De chauffeur is aangehouden en ingesloten voor verhoor. De gestolen vrachtwagen werd door de eigenaar van het transportbedrijf opgehaald.
Provincie:
Tag(s):