donderdag, 5. juli 2012 - 16:26

Gevaar geweken bij Unipol na koelprobleem door explosie

Oss

Na een stroomstoring donderdagmiddag rond 14.00 uur op industrieterrein Elzenburg in Oss ontstonden er problemen bij het bedrijf Unipol met de koeling van vier reactoren met daarin de gevaarlijke stof styreen.

'De massaal uitgerukte hulpdiensten konden voorkomen dat de verhitte reactoren explodeerden. De brandweer is nog bezig met het gebouw te ventileren. Dat geeft waarschijnlijk stankoverlast in de directe omgeving', meldt de gemeente Oss donderdag.

Geen gevaar voor volksgezondheid
'Er is slechts een lage concentratie van de chemische stof styreen vrijgekomen. Deze lage concentratie is niet schadelijk voor de volksgezondheid', aldus de gemeente.

Reactie loco-burgemeester
Loco burgemeester Van Loon: ‘We zijn allemaal geschrokken en waren bezorgd over het gevaar. Dat is logisch. De situatie bij Chemiepack staat ons nog goed voor ogen. Daar is hier geen sprake van geweest. De hulpdiensten hebben steeds goed zicht gehad op de situatie. Bij een incident als deze nemen de hulpdiensten altijd het zekere voor het onzekere. Deze zijn snel uitgerukt en hebben samen met het bedrijf hard gewerkt en er alles eraan gedaan de situatie onder controle te krijgen. Pluim voor hulpdiensten. En ook dank aan Omroep Brabant voor hun uitstekende rol als rampenzender.’
Provincie:
Tag(s):