dinsdag, 30. oktober 2012 - 15:28

Gevangenisstraffen geëist in zaak tegen uitzendbureau Deventer

Deventer

Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft strafeisen uitgesproken in een onderzoek naar een uitzendbureau in Deventer. Tegen een 39-jarige directeur werd acht jaar gevangenisstraf geëist. Een 33-jarige directeur hoorde vier jaar tegen zich eisen. Het uitzendbureau zelf moet volgens de officier een boete van honderdduizend euro betalen.

Het ging in deze strafzaak om deelname aan een criminele organisatie, uitbuiting, valsheid in geschrifte en witwassen. Daarnaast zou er sprake zijn van verkrachtingen, (poging tot) zware mishandeling, poging tot afpersing en verduistering. De verdachten hebben zich in meer of mindere mate aan deze feiten schuldig gemaakt.

De officier van justitie benadrukte dat de verdachten gedurende een periode van bijna 2 jaar deel hebben uitgemaakt van een criminele organisatie die tot doel had het exploiteren van vrouwen en mannen in de vorm van arbeidsuitbuiting.

Tegen twee medeverdachten werd eerder al een gevangenisstraf van twee jaar geëist. Eén medeverdachte hoorde 120 uur werkstraf tegen zich eisen. Op 5 november staan nog twee medeverdachten op zitting.
Provincie:
Tag(s):