woensdag, 6. juni 2012 - 17:28

Grote brand in loods met landbouwvoertuigen

Drie blusvoertuigen en verschillende ondersteunende eenheden rukten woensdagmiddag uit naar een grote brand aan de Provincialeweg in Oosteind.

'Terwijl aanvankelijk het vermoedde bestond dat er mogelijk asbest vrij kwam, bleek al snel dat er geen gevaar voor de omgeving te duchten was', meldt de politie woensdagmiddag.

Kort na 12.00 uur begon de brand in de loods waar landbouwvoertuigen stonden. Al snel groeide de brand uit tot een grote brand. De rookpluim, die over de landerijen trok, was vanaf de rijksweg A27, enkele kilometers verderop goed te zien.

Omdat de brandweer van de mogelijkheid uit ging dat het dak van de loods asbest kon bevatten werd direct opgeschaald. Al snel bleek echter dat het hier om een in 2004 gebouwde schuur ging, waar geen asbest in verwerkt was.

Ook uit metingen bleek niets van asbest. Daarom kon de brandweer de brand snel onder controle brengen en om 13.40 uur werd het sein brandmeester gegeven.

In de loods stonden landbouwvoertuigen opgesteld. Mogelijk is de brand in een van deze voertuigen begonnen, maar de exacte oorzaak wordt nog nader onderzocht.
Provincie:
Tag(s):