dinsdag, 25. september 2012 - 15:11

'Haal onderborden op snelwegen weg'

Den Haag

De ANWB zal Rijkswaterstaat vragen de onderborden met de tekst ‘Bij gesloten spitsstrook’ langs de snelwegen weg te halen.

Uit reacties bij het ANWB- meldpunt 130 blijkt dat veel weggebruikers de onderborden niet begrijpen of afleidend vinden. Ook vinden veel weggebruikers de grote diversiteit van snelheidslimieten op de snelweg verwarrend.

De verschillende snelheden bij spitsstroken kunnen volgens de bond via matrixborden of dynamische borden duidelijk worden gemaakt aan de automobilist. Op deze manier is ook voor buitenlandse bestuurders de snelheidslimiet te begrijpen. In totaal ontving het ANWB-meldpunt 130 zo’n 2400 reacties. De ANWB heeft deze aangeboden aan Rijkswaterstaat.

Op basis van de reacties stelt de ANWB voor om de onderborden bij gesloten spitsstrook en de onderborden met tekst over de nachttijden weg te halen. Daarnaast is Rijkswaterstaat gevraagd terughoudend te zijn met het variëren van snelheidslimieten. Ook is het belangrijk de weggebruiker te blijven informeren, vindt de ANWB. Weggebruikers willen graag op elk moment weten hoe hard ze mogen rijden.
Provincie:
Tag(s):