woensdag, 1. augustus 2012 - 17:48

Illegale hennepteelt verstopt tussen brandnetels langs A6

Rechercheurs van het Regionaal Coördinatiepunt Aanpak Hennepteelt hebben dinsdagmiddag een gerichte actie gehouden met medewerkers van Staatsbosbeheer en de boswachterij. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

In twee bospercelen langs de A-6 werden drie buitenkwekerijen ontdekt, ontmanteld en geruimd. Circa 200 hennepplanten werden vernietigd. Er werden geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek loopt nog.

Rechercheurs en medewerkers van Staatsbosbeheer en de boswachterij deden dinsdagmiddag onderzoek naar enkele verdachte locaties in bospercelen langs de A-6 nabij de Trekweg.

Hierbij werden, verscholen in de natuur, drie kleine buitenkwekerijen ontdekt. De kwekerijen waren opgezet in nagenoeg onbereikbaar gebied en met als natuurlijke barrière veel brandnetels. Na enige inspanningen konden de buitenplantages worden bereikt en direct geruimd en vernietigd.

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van vernieling. Er is veel natuurlijk groen vernield bij het inrichten en opbouwen van deze illegale buitenplantages.

In het Wilgenbos werden drie locaties ontdekt waar men bezig was met het opbouwen en inrichting van een buitenkweek. Hier stonden nog geen wietplantjes. Ook hier hebben de verdachten veel natuur vernield.

Het RCAH heeft de kwekerijen en locaties in onderzoek. De controles van de boswachterij hebben de verschillende locaties in beeld gebracht waarna nader onderzoek volgde.
Provincie:
Tag(s):