donderdag, 14. juni 2012 - 10:06

Inbreker op gestolen fiets aangehouden

Den Haag

Dankzij een oplettende bewoner hielden agenten woensdagmiddag een Hagenaar aan die in het bezit was van sieraden die kort daarvoor bij een woninginbraak gestolen waren. Ook reed de man op een van diefstal afkomstige fiets.

De bewoner van de Kauwlaan waarschuwde rond 15.20 uur de politie toen hij zag hoe een man op verdachte wijze in woningen stond te kijken. Dankzij het door hem doorgegeven signalement konden agenten deze man even verderop op de Haviklaan aanspreken.

De man kon geen geldig legitimatiebewijs tonen, waarop de agenten hem vroegen zijn zakken te legen om te zien of daar niet toevallig alsnog een legitimatiebewijs uit kwam. Dit was niet het geval. Wel kwamen uit zijn jaszakken meerdere sieraden tevoorschijn.

De agenten hielden de man aan voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en brachten hem over naar het politiebureau. Daar bleek een bewoner van de Haviklaan zojuist melding te hebben gedaan van diefstal uit woning. Al snel bleek dat de sieraden die de 28-jarige Hagenaar bij zich had, kort daarvoor bij de 96-jarige bewoonster waren gestolen.

Bij de controle van de fietsgegevens bleek dat deze fiets op 30 mei was gestolen in de Bankastraat in Den Haag. De fiets gaat weer terug naar de 32-jarige eigenaresse.

Tot slot bleek de Hagenaar ook nog te staan gesignaleerd voor een openstaande boete van 150 euro. De man bekende de heling van de fiets, maar ontkende de sieraden te hebben gestolen.
Provincie:
Tag(s):