dinsdag, 14. februari 2012 - 18:59

Kinderen van ouders met laag inkomen kunnen toch sport beoefenen

Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft besloten om vanaf 2012 deel te nemen aan het Jeugdsportfonds Zeeland door dit jaar een bedrag van € 5.250,- te investeren.

Tot en met 2015 wordt dit bedrag jaarlijks met € 1.500,- verhoogd. Op vrijdag 2 maart wordt de overeenkomst tussen het Jeugdsportfonds en de gemeente officieel ondertekend. Door deze samenwerking kunnen Schouwen- Duivelandse kinderen van ouders met een lager inkomen toch actief een sport beoefenen.

De gemeente Schouwen-Duiveland vindt het belangrijk dat de jeugd haar talenten ontwikkelt, deelneemt aan de samenleving en zich verbindt met de omgeving en andere doelgroepen. Het uitoefenen van een sport is een van de vele manieren om dit te doen. Voor ouders met een laag inkomen is het vaak lastig om geld vrij te maken voor sportactiviteiten. De gemeente heeft daarom besloten om deel te nemen aan het Jeugdsportfonds. Ouders met een lager inkomen én kinderen tussen de 5 en 18 jaar kunnen bij dit fonds zelf een aanvraag indienen. De maximale bijdrage per kind bedraagt € 175,- en is afhankelijk van de persoonlijke situatie. De bijdrage uit het Jeugdsportfonds gaat rechtstreeks naar de sportvereniging of sportaanbieder waar het kind sport.

Het Declaratiefonds is er voor inwoners met een laag inkomen en richt zich naast sportactiviteiten ook op sociale, educatieve en culturele activiteiten. Het Jeugdsportfonds is speciaal voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar, die actief een sport willen beoefenen zoals voetbal, volleybal enz. maar waarvan de ouders niet voldoende financiële middelen hebben om dit te kunnen betalen.

Inwoners die meer informatie wensen over het Jeugdsportfonds of een aanvraag wil indienen kunnen kijken op www.jeugdsportfonds.nl of contact opnemen met SportZeeland uit Middelburg (0118) 640 700.
Provincie:
Tag(s):