donderdag, 22. november 2012 - 22:42

Koningin Beatrix en president Slowakije bezoeken Brainport

Eindhoven

De president van Slowakije, de heer Ivan Gašparoviè, bracht van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 november met een delegatie van Slowaakse ministers, bedrijven en wetenschappers een officieel staatsbezoek aan Nederland.

Brainport regio Eindhoven
In aanwezigheid van Koningin Beatrix kreeg de delegatie een demonstratie van nieuwe lichttechnologieën die in Brainport Regio Eindhoven worden ontwikkeld en die oplossingen bieden voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

Met nieuwe verlichtingstechnologie kunnen we bijvoorbeeld de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren, energiebesparing en veiligheid bevorderen in de openbare ruimte en de leerprestaties van kinderen verbeteren met slim verlichte klaslokalen, zo bleek tijdens het staatsbezoek.

President Gašparoviè reisde donderdagochtend per koninklijke trein naar Helmond, waar hij samen met de Slowaakse delegatie een bezoek bracht aan AutomotiveCampusNL. Het bezoek aan Brainport Regio Eindhoven werd in gezelschap van Koningin Beatrix voortgezet op High Tech Campus Eindhoven.

Op deze slimme vierkante kilometer zijn inmiddels meer dan honderd bedrijven en kennisinstellingen gevestigd en werken ruim 8.000 onderzoekers en ondernemers van zestig verschillende nationaliteiten aan nieuwe technologische producten en oplossingen.

Hier bracht het gezelschap een bezoek aan Holst Centre (opgezet door TNO en imec) en het HospitalLab van Philips en kreeg zij een toelichting op het Intelligent Lighting Institute van de Technische Universiteit Eindhoven.

De delegatie uit Slowakije werd donderdag ontvangen door Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven en voorzitter van Stichting Brainport. Van Gijzel toonde zich verheugd met de buitenlandse interesse in de vorm van een formeel staatsbezoek: “Dit soort bezoeken geeft aan hoe zeer Brainport Regio Eindhoven internationaal bekend staat. Daar mogen we trots op zijn. Deze extra aandacht zal er mede aan bijdragen dat buitenlandse investeerders en technisch toptalent nog beter de weg naar de regio kunnen vinden.”
Provincie:
Tag(s):