woensdag, 5. september 2012 - 13:08

Kop-staartaanrijding met vier voertuigen op de A6

Lelystad

Dinsdagmiddag rond 16:30 uur zijn op de A6 ter hoogte van afrit Lelystad Zuid twee personen gewond geraakt bij een kop-staartaanrijding waarbij in totaal vier voertuigen betrokken waren.

Het ongeval ontstond aan de staart van een file die op de afslag Lelystad Noord was ontstaan. Een 39-jarige bestuurder uit Swifterbant merkte mogelijk de file te laat op en botste met zijn bestelwagen op het laatste voertuig in de rij. Deze raakte vervolgens zijn voorganger en deze weer de auto die voor hem reed. Een vierde bestuurder kon de aanrijding net niet meer uitwijken en schampte hierbij een voertuig.

De bestuurder uit het tweede voertuig (eerste in de staart van de file), een 44-jarige man uit Lelystad is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurder van het derde voertuig (tweede in de staart van de file) is door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Deze 32-jarige man uit Lelystad is met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

De verkeersanalisten van politie Flevoland hebben ter plaatse sporenonderzoek gedaan en hebben het ongeval in behandeling. Voor het verlenen van de eerste hulp, een veilige werkruimte voor de hulpverlening en het daaropvolgende onderzoek werd de rechterbaan van de A6 richting het noorden afgezet. De wegbeheerder heeft na twee uur de weg weer vrij gegeven.
Provincie:
Tag(s):