dinsdag, 10. juli 2012 - 20:38

Koploper Private Energy Solar Team (T83) niet gefinisht

Bolsward

Kanshebber en winnaar van twee jaar geleden, de Private Energy Solar Team (T83) uit Leeuwarden kon wegens een kapotte aandrijfmotor niet finishen dinsdag. 'Tijdens de tweede etappe voer de boot aan kop, maar tussen Workum en Bolsward kwam het team in de problemen', meldt DONG Energy Solar Challenge dinsdag.

'De aandrijfmotor is waarschijnlijk oververhit geraakt’, vertelt teamleider Gerard van der Schaar aangeslagen. ‘Dit is nog maar de tweede dag, we waren bijna in Bolsward. Het is ontzettend zuur.’ Het team zet alles op alles om donderdag weer aan de start te verschijnen, maar de kans is volgens Van der Schaar klein.

Gowrings Continental BV (T82) uit Maasdam kwam dinsdag in de Top Klasse als eerste over de finish. In slechts 3 uur en 18 minuten voer de zonneboot van teamleider Joop Steenman van Stavoren naar Bolsward.

Zij staan bovenaan in het algemeen klassement. In de Challange A finishte het Solarteam ROC Friese Poort (A08) als eerste in een tijd van 4 uur en 32 minuten. Het team staat eveneens bovenaan in het klassement.

Het team uit Polen, de Energa Gdansk University (B54) bereikte in 4 uren en 55 minuten uit de Challenge B als eerste de eindstreep in Bolsward.
Provincie:
Tag(s):