maandag, 13. augustus 2012 - 21:03

Kwakoe festival mogelijk vroegtijdig ten einde door schulden

Amsterdam

Het Kwakoe festival zal dinsdag vroegtijdig worden beëindigd. De reden is dat de organisatie, stichting Kofoe, de tenten en kraamhuur niet betaald.

Het verhuurbedrijf Witte Tenten uit Eemnes heeft het Kwakoeterrein kompleet met tenten ingericht, maar ziet ondanks eerder gemaakte harde afspraken met Kofoe geen geld.

Evelien Arler van het verhuurbedrijf zegt tegenover het Parool dat het onverteerbaar is dat de financiële huishouding, ondanks harde afspraken vooraf, compleet uit de hand is gelopen. 'Het is pure paniek. Aan alle kanten wordt contant geld opgehaald bij de kraamhouders. Wij hebben daar geen zicht meer op.' De emmer liep over toen Arler vorige week ontdekte dat zij als budgethouder niet langer toegang had tot de bankrekening. 'Dat was achter onze rug om geregeld.' Volgens Arler loopt het mislopen van de achterstallige huur in de tonnen.

Einde Kwakoe
Het stadsdeel laat tegenover AT5 weten dat niet komend weekend de afsluiting is, maar dinsdag al. Om 16.00 uur zal het terrein worden ontruimd. Het bestuur van stichting Kofoe zegt nog niet op de hoogte te zijn van het besluit.

Bij start al financiële problemen
Vlak na de opening van Kwakoefestival ontstonden er al financiële problemen bij de stichting omdat ze de beveiliging en de verkeersregelaars niet meer konden betalen. Het stadsdeel Zuidoost heeft op grond van de openbare orde en veiligheid besloten de 60.000 euro voor te schieten. Amsterdamse oppositiepartijen vrezen dat het geld als verloren kan worden beschouwd.
Provincie:
Tag(s):