maandag, 13. februari 2012 - 8:27

Libanees vervolgd voor moord uit 1992

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam vervolgt een 48-jarige Libanees voor een moord uit 1992.

Of de man uiteindelijk in Nederland voor de rechter zal verschijnen is nog niet bekend. Hij bevindt zich momenteel in Libanon en er ligt een uitleveringsverzoek.

De vervolging is het resultaat van een onderzoek van het Cold Caseteam van de politie Rotterdam-Rijnmond onder leiding van de gespecialiseerde officier.

In 1992 werd in haar woning aan de Straatweg in Rotterdam een 29-jarige vrouw gevonden. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht. Voor de moord werd destijds haar (ex-)partner aangehouden en vervolgd. Hij werd vrijgesproken.

De nu als verdachte aangemerkte Libanees is destijds ook bij het politieteam dat onderzoek deed naar de moord, in beeld geweest. Het vermoeden bestond dat er contacten waren tussen hem en de partner van het slachtoffer, maar bewijs was er niet.

Het onderzoek werd begin jaren 2000 opnieuw opgepakt. In de woning aangetroffen zaken werden opnieuw onderzocht en bij het Nederlands Forensisch Instituut werd DNA-materiaal aangetroffen. Uiteindelijk kon enkele jaren geleden na een rechtshulpverzoek aan Libanon vastgesteld worden dat het DNA-materiaal overeen kwam met dat van de 48-jarige man.

Daarna is een uitleveringsverzoek gedaan. Of de man wordt uitgeleverd is nog niet bekend. Het is mogelijk een zaak voor de rechter te brengen in afwezigheid van een verdachte.

In KRO's Brandpunt dat zondagavond werd uitgezonden, reageerde onder andere de moeder van de vrouw op het nieuwe onderzoek.
Provincie:
Tag(s):