dinsdag, 18. december 2012 - 12:01

Malki: 'Probeer de moed erin te houden'

(Elf Voetbal) Roda JC-spits Sanharib Malki was vorig seizoen goed voor 25 treffers. Dit seizoen wist de Syriër tot dusver wat minder vaak het net te vinden. In zeventien wedstrijden schoot hij acht keer de leren knikker in het vijandige doel.

In totaal wisten de Limburgers slechts achttien keer het net te vinden en er werden pas twaalf punten binnengehaald. Daarmee staan ze op de voorlaatste plek, maar Malki verwacht dat Roda JC zal stijgen op de ranglijst.

"Het zit dit seizoen tot nu toe tegen", zegt hij in gesprek met Metro. "Zo hebben we al een paar keer een wedstrijd met een man minder moeten spelen door rode kaarten en kampen we veel met blessures."

Sinds dit seizoen is hij aanvoerder van de ploeg. Een rol die hem wel ligt. "Ik praat veel en probeer de moed erin te houden. Fouten maken hoort erbij."

Dat hij de moed erin houdt, benadrukt hij nogmaals tegenover de ochtendkrant. "Er zijn nogal wat spelers vertrokken, zoals Ruud Vormer en Mads Junker. Vooral aan Mads had ik persoonlijk veel, aangezien hij ook wel zijn doelpuntjes meepakte. Maar waarschijnlijk komen er nieuwe spelers bij en als iedereen fit is en voor elkaar blijft knokken, verwacht ik dat wij na de winterstop wel zullen stijgen op de ranglijst."
Categorie:
Tag(s):