woensdag, 31. oktober 2012 - 16:34

Man en zwangere vriendin op de vlucht over de kop op A58

Etten-Leur

Op de Rijksweg A58 is dinsdagmiddag een 23-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. 'Bij een achtervolging door de politie vlogen hij en zijn zwangere vriendin met de auto over de kop', meldt de politie woensdag.

Dinsdagmiddag rond 14.00 uur reden agenten van Roosendaal in de richting van Breda over de snelweg, toen zij door een personenauto via de vluchtstrook werden ingehaald.

Het stopteken dat hierna werd gegeven werd door de 23-jarige Bergenaar genegeerd. Met hoge snelheid ging hij er vandoor, waarbij de snelheid opliep tot 180 km/u en de man zeer gevaarlijke manoeuvres uithaalde.

Zwangere vriendin
Bij de afslag Vosdonk raakte de automobilist in een slip, reed de berm in en sloeg meerdere keren over de kop. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn zwangere vriendin is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, waar is vastgesteld dat zij en haar ongeboren kind niets mankeren. De man verklaarde dat hij wilde ontkomen vanwege een openstaande gevangenisstraf van 10 dagen.

Proces-verbaal
De politie maakt proces-verbaal op vanwege de verkeersovertredingen. Na verhoor is hij ingesloten om zijn straf te ondergaan. Wegens het onderzoek van de politie is de afslag enige tijd afgesloten geweest voor het verkeer. Een politiehelikopter heeft overzichtsfoto's gemaakt van de plaats van het ongeluk.
Provincie:
Tag(s):