zaterdag, 18. augustus 2012 - 12:47 Update: 08-07-2014 0:47

'Marco weet dat hij een betere trainer is geworden'

Heerenveen

Ronald Koeman kijkt uit naar het weerzien met Marco van Basten. De keuzeheer van Feyenoord staat zaterdagochtend voor het eerst als trainer tegenover de oud-international.

"Ik ken Marco goed. We hebben altijd contact, ook buiten het voetbal. Natuurlijk heb ik zijn carrière als trainer gevolgd. Het leuke is dat we nog even met elkaar gewerkt hebben, omdat hij met John van 't Schip stage liep bij mij toen ik trainer was van Ajax. Daarna heeft Marco heel snel grote stappen gemaakt", zegt Koeman in de aanloop naar het duel in gesprek met De Telegraaf.

"Te snel? Ik denk dat hij zelf ook wel heeft aangegeven dat hij bepaalde dingen nu anders zou doen", gaat Koeman in op zijn eerdere opmerking. "Maar hij weet dat hij daardoor inmiddels wel een betere trainer is geworden. De toekomst zal uitwijzen hoe het verder gaat."

Met het verliezen van Oussama Assaidi, Bas Dost en Luciano Narsingh staat er volgens Koeman vergeleken met vorig seizoen een totaal andere ploeg op het verleden. "Marco is bij Heerenveen zestig goals kwijtgeraakt. Dat vang je niet zomaar op. Hij had de beste aanval van Nederland en het is moeilijk om die te vervangen. Dat zou voor iedereen moeilijk zijn", besluit de Feyenoord-coach.
Categorie:
Tag(s):