donderdag, 4. oktober 2012 - 21:33

Masterclass Dame Emma Kirkby naar Drenthe

Regio

De wereldberoemde sopraan en zangpedagoge Dame Emma Kirkby komt naar Nederland om in Drenthe een masterclass te verzorgen.

De masterclass is bedoeld voor gevorderde amateurzangers uit de regio en wordt van 19 t/m 21 oktober a.s. in Wittelte gehouden.
De organisatie van dit bijzondere evenement berust bij ‘De Markiezin van
Drenthe ‘ en is mogelijk dankzij het Prins Berhard Cultuurfonds Drenthe .

Emma Kirkby, is internationaal befaamd als specialiste in historische muziek. Koningin Elisabeth benoemde haar tot Dame Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Sinds die tijd gaat de zangeres als Dame Emma Kirkby door het leven.

De weekendworkshop zal zich onder haar leiding richten op muziek van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi en de Engelse componist Henry Purcell. Publiek is in The Whitton House in Wittelte van harte welkom op alle dagen van de masterclass en tijdens de afsluitende presentatie van de cursisten op zondagmiddag.

Professionele musici zullen de zangers gedurende de masterclass begeleiden op de bij dit repertoire behorende authentieke muziekinstrumenten als theorbe en klavecimbel. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe is erg enthousiast over deze masterclass en
ondersteunt de activiteit graag met een financiële bijdrage. Het fonds vindt dat dit initiatief van ‘De Markiezin van Drenthe’ een belangrijke bijdrage levert aan de versteviging en groei van het muziekleven in onze regio. In Drenthe hebben veel zangers en koren behoefte aan dit soort activiteiten dat zich kenmerkt door kwaliteit, verdieping en specialisatie.

‘De Markiezin van Drenthe’ legt zich samen met de stichting Vrienden van de Markiezin van Drenthe toe op het organiseren van workshops en masterclasses voor liefhebbers van klassieke vocale muziek in de regio.
Provincie:
Tag(s):