woensdag, 28. november 2012 - 18:45

Matrozen gewond door knappende scheepstros

Delfzijl

Twee Filipijnse matrozen raakten dinsdag 27 november in Delfzijl gewond toen een tros van hun schip knapte. De politie onderzoekt het ongeval.

Omstreeks 18.30 uur stonden de Filipijnse matrozen klaar om de trossen van hun schip los te gooien toen plotseling één van deze trossen brak en richting het achterschip sloeg. De tros raakte de matrozen aan hoofd en hals. Eén matroos werd met verwondingen in gezicht en een vermoedelijke hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De tweede man is bij de huisartsenpost behandeld aan een gezwollen hals. Beide slachtoffers zijn weer aan boord maar mogen nog geen arbeid verrichten.

Door het ongeval was de bemanning niet meer compleet en het schip kon zijn reis pas vervolgen toen deze weer was aangevuld. Omdat tijdens het ongeval een ander schip voorbij voer stelt de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) een onderzoek in om te kijken of het vaargedrag van dat schip mogelijk de oorzaak van het ongeval was. Ook wordt de staat van de gebroken tros nauwkeurig onderzocht.
Provincie:
Tag(s):