zaterdag, 11. augustus 2012 - 16:17

Miami Vice taferelen op IJsselmeer na diefstal boot havenmeester

Hindeloopen

De politie heeft zaterdagmorgen op het Oosterstrand drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een boot.

Een getuige zag dat de 19-, 20- en 22-jarige mannen uit Essen de sloep van de havenmeester meenamen en hiermee het IJsselmeer op voeren. Hij waarschuwde via 1-1-2 onmiddellijk de politie die in aan boord van een reddingsboot stapte en achteraan ging.

Ondertussen was een aantal getuigen ook al in een speedboot achter de mannen aan gegaan. Net buiten Hindeloopen troffen ze de sloep met de mannen erin aan. Een van de getuigen stapte vanuit de speedboot in de sloep. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij een aantal mensen in het water terecht kwam.

Aanhouding
Uiteindelijk wist iedereen weer in de boot te komen en werd de sloep met de mannen erin achter de speedboot aan terug naar Hindeloopen gesleept. Onderweg nam de politie in de reddingsboot de sloep met de verdachten er in van de getuigen over en bracht deze naar de haven. In de haven werden de drie mannen aangehouden. Hierbij verzetten zij zich hevig.

Een van de drie mannen wist er nog vandoor te gaan, maar werd door omstanders vast gegrepen en terug naar de agenten gebracht. De drie werden overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat ze allemaal gedronken hadden. Bovendien hadden ze eerder de avond waarschijnlijk nog bier gestolen en vernielingen in Hindeloopen gepleegd. De drie werden voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):