zondag, 22. januari 2012 - 14:56 Update: 08-07-2014 0:54

NEC boekt eerste zege in Arnhem sinds 1979

[ELF-Voetbal] Dat moet pijn doen in Arnhem en omstreken. Vitesse is er niet in geslaagd om NEC voor de tweede keer dit seizoen haar wil op te leggen. Zonder topscorer Wilfried Bony werd door 'de landskampioen van 2013' op eigen bodem een 0-1 nederlaag geleden.

De hele winterstop lang hunkerden de aanhang van zowel Vitesse als NEC naar de start van de tweede seizoenshelft. Speelronde achttien van de Eredivisie bevatte namelijk een bijzondere burenstrijd: de Gelderse derby. Voor NEC een uitgelezen mogelijkheid om in het hol van de leeuw met een overwinning aan de haal te gaan. De Ivoriaanse doelpuntenmachine Bony, die in de eerste competitiehelft al negen keer trefzeker was geweest, was er namelijk niet bij. De 23-jarige aanvaller neemt met zijn geboorteland deel aan de Afrika Cup. Echter was het alweer een behoorlijke tijd geleden dat NEC op bezoek bij Vitesse met drie punten aan de haal ging: april 1979.

Zou het net zo spectaculair worden als op zondag 16 oktober 2011? Toen won de club van trainer John van den Brom met 0-1 door een doelpunt van Giorgi Chanturia. Dat de Gelderse derby ook onder de spelers leeft, bleek wel uit de hoeveelheid rode kaarten die scheidsrechter Reinold Wiedemeijer destijds uit zijn borstzak trok: drie. Stanley Aborah, Chanturia (beiden Vitesse) en Kevin Conboy (NEC) mochten toen vervroegd gaan douchen. Chanturia bevond zich zondagmiddag in de lappenmand en kon dus niet spelen. Wie wel in actie kwamen, waren aankopen Jonathan Reis en Mike Havenaar, maar zij konden het verschil niet maken. Leroy George deed dat wel. Een kwartier voor tijd maakte hij de enige treffer middels een hard, laag schot. Op de overwinning van NEC viel eigenlijk niets af te dingen. De Nijmegenaren speelden goed georganiseerd en waren dreigender in de omschakeling.

Voor Vitesse wacht aanstaande vrijdag een uitwedstrijd tegen titelkandidaat PSV. Vier dagen later ontvangen de Arnhemmers SC Heerenveen in de KNVB Beker. In de februarimaand wachten ontmoetingen met NAC Breda (thuis), Feyenoord (uit), FC Twente (thuis) en RKC Waalwijk (uit). Over exact een week gaat NEC op bezoek bij ADO Den Haag, waarna in de eerstvolgende maand het bekerduel met PSV (uit) en de competitieconfrontaties met Feyenoord (thuis), Roda JC (uit), Ajax (uit) en FC Groningen (thuis) wachten.
Categorie:
Tag(s):