maandag, 16. juli 2012 - 18:47

OM eist celstraf voor dodelijk ongeval A7 bij Scheemda

Scheemda

De 22-jarige Eddy D. uit Groningen hoorde vandaag een celstraf van 15 maanden tegen zich eisen voor het veroorzaken van een ongeval waarbij de 16-jarige Lotte Warries uit Veendam om het leven kwam.

D. reed op 8 februari j.l. met een personenwagen over de A7 in de richting van Groningen. Naast D. zaten er eveneens drie meisjes bij hem in de auto. Het openbaar ministerie stelt dat D. met zijn voertuig van de weg is geraakt door roekeloos rijgedrag. Twee van de meisjes raakte door het ongeval licht gewond. Lotte Warries raakte zwaargewond en overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Verdachte had geen rijbewijs
Tenttijden van het ongeval was Eddy D. niet in het bezit van een rijbewijs. D. was hiervoor al meerdere keren voor beboet en heeft de politie zijn voertuig een keer in beslag genomen. Desondanks was D. toch achter het stuur gekropen.

Verklaring verdachte
D. verklaarde voor de rechtbank niets aan het ongeval te hebben kunnen doen omdat de motor van het voertuig ineens stilstond. Het onderzoek aan het voertuig door de politie weerlegt het verhaal.

Strafeis
Het openbaar ministerie eiste een celstraf van 15 maanden, waar van 5 maanden voorwaardelijk. Hieraan wil het OM een proeftijd van 3 jaar koppelen. Naast de celstraf eiste het OM een rijontzegging voor de duur van 5 jaar en de verplichting tot het volgen van een gedragscursus.
Provincie:
Tag(s):