donderdag, 30. augustus 2012 - 14:14

OM eist in hoger beroep 30 jaar cel voor moord op vriendin en kind

Rijswijk

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 30 jaar geëist tegen een 28-jarige verdachte. De man zou zijn vriendin en hun 4-jarige zoontje op 7 oktober 2010 in Rijswijk hebben vermoord.

De verdachte wurgde de 27-jarige vrouw en het jongetje in de vroege ochtend. Zijn vriendin lag te slapen op het moment dat de verdachte haar keel dichtkneep. Toen zij al bewusteloos was, heeft hij een stropdas om haar keel strak getrokken en een sok in haar mond gestopt. De verdachte heeft vervolgens zijn zoontje uit bed gehaald, nog met hem geknuffeld en hem de keel dichtgeknepen en een laptopsnoer om zijn hals strak getrokken.

Het OM heeft de maximale tijdelijke gevangenisstraf van 30 jaar geëist tegen de verdachte vanwege de indringende ernst van de bewezengeachte feiten, de grote schok die de dubbele moord in de maatschappij teweegbracht.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde de man eerder tot 30 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in.
Provincie:
Tag(s):