donderdag, 13. december 2012 - 13:55

OM zoekt 2 vrouwelijke getuigen perron schietincident Hollands Spoor

Den Haag

De Rijksrecherche is, in het bijzonder, op zoek naar twee vrouwelijke getuigen die zich ten tijde van het incident, waarbij de politie op de 17-jarige Rishi schoot, op spoor vier bevonden. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag laten weten.

'Het OM in Den Haag roept daarnaast ook andere getuigen op die nog niet met de Rijksrecherche hebben gesproken zich alsnog te melden', aldus het OM.

Nederlands Forensisch Instituut
De officier van justitie heeft het NFI gevraagd om aanvullend technisch forensisch onderzoek te doen naar de afstand tussen de schutter en Rishi op het moment van het schot. Ook onderzoekt het NFI de baan die de kogel heeft afgelegd.

Onderzoek
Het onderzoek van de Rijksrecherche is nog steeds in volle gang. Op verzoek van de officier van justitie die het onderzoek leidt, wordt vanaf de melding tot aan het schieten tot in detail in kaart gebracht wat er is gebeurd.

'Denk hierbij aan de melding door een bedreigde man die daar aanwezig was aan personeel op Hollands Spoor, en de daarop volgende melding aan de politie en de communicatie met de politieambtenaren die ter plaatse zijn gegaan', meldt het OM.

Vervolgens wordt er gekeken naar alle andere personen en/of functionarissen, bijvoorbeeld onafhankelijke getuigen, de (spoorweg)politie en NS-personeel, die op de een of andere manier betrokken zijn geweest en nuttige informatie kunnen hebben voor het onderzoek. Het zo minutieus in kaart brengen van alle informatie is noodzakelijk voor een dergelijk onderzoek.

Volgens het OM is het verdere verloop van het onderzoek lastig in te schatten omdat onderzoeksresultaten weer nieuwe vragen kunnen oproepen.

Getuigenoproep
Getuigen kunnen de Rijksrecherche bereiken op telefoonnummer 070 3411100 tijdens kantoortijden en op 070 3411106 buiten kantoortijden.
Provincie:
Tag(s):