woensdag, 17. oktober 2012 - 13:17

Onderzoek omgeving Heussensstraat inzake vermissing Lisette Vroege afgerond

Haarlem

Het onderzoek in onder andere twee sloten aan de Heussensstraat en enkele aangrenzende groenstroken in verband met de vermissing van de Haarlemse Lisette Vroege is maandag 15 oktober in de namiddag afgerond.

Ruim een week is er uitvoerig onderzoek verricht door rechercheurs van politie Kennemerland in samenwerking met experts van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Onder anderen forensisch archeologen waren als deskundige aanwezig ter beoordeling van het aangetroffen materiaal. In de omgeving waar het onderzoek plaatsvond werden in 1992 het tennisracket en een tennisschoen van Lisette aangetroffen.

Tussen maandag 8 en maandag 15 oktober is het onderzoeksteam bezig geweest met het baggeren en zeven van het slib van twee sloten aan de Heussensstraat, het doorspuiten van vier duikers (verbinding van wateren) en hebben ze het kruisingsvlak op de hoek van de Delftlaan met de Heussensstraat geopend.
Verder is een put in de middenberm van de Westelijke Randweg geopend en heeft men in diverse groenstroken bodemonderzoek verricht met een grondradar.

Resultaat onderzoek

Zoals van tevoren verwacht werd zijn er veel verschillende voorwerpen aangetroffen. Enkele hiervan zullen de komende tijd nader worden onderzocht door het onderzoeksteam en het NFI om te bekijken of ze op enige wijze in verband kunnen worden gebracht met de verdwijning van Lisette Vroege. In afwachting van deze onderzoeksresultaten wordt er op dit moment geen informatie gedeeld over de aangetroffen voorwerpen. Tijdens het onderzoek zijn geen menselijke resten aangetroffen.

Ten tijde van het onderzoek aan de Heussensstraat hebben zich diverse personen bij de politie gemeld met informatie. Deze informatie zal worden meegenomen in het onderzoek.

Verdwijning Lisette Vroege

Sinds woensdagavond 3 juni 1992 is de toen 27-jarige Lisette Vroege vermist. Vanaf tennisclub WOC in Overveen besloot ze die betreffende avond rond 21.30 uur naar huis te gaan. Ze woonde aan de Kleverparkweg in Haarlem. Lisette vertrok met de auto en even na 21.30 uur is gezien dat ze arriveerde bij haar woning. Als haar vriend een half uurtje later thuiskomt, is Lisette in geen velden of wegen te bekennen.

Tot op de dag van vandaag is Lisette spoorloos. Omdat de zaak nooit opgelost is en de nabestaanden nog steeds niets weten over het lot van hun dierbare, is de zaak in 2011 opgepakt als cold case. Dit houdt in dat een nieuw geformeerd onderzoeksteam met de kennis van nu, de bevindingen vanaf 1992 naloopt, opnieuw met getuigen praat en het publiek vraagt om informatie. Een onderzoek op deze locaties maakt logischerwijs deel uit van het onderzoek omdat hier destijds eigendommen van Lisette zijn aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):