maandag, 7. mei 2012 - 9:21 Update: 08-07-2014 0:31

Ontslagen door uitlatingen op Facebook

Advocatenkantoren en juridisch dienstenverlener Arag constateren dat bedrijven hun personeel op internet goed in de gaten houden. En dat leidt steeds vaker tot arbeidsconflicten of ontslag. Dit meldt het AD maandag.

Arag: 'Veel mensen gooien van alles op Facebook en Twitter en vaak zijn collega's met elkaar verbonden via sociale media. Wie zogenaamd ziek is, maar vervolgens feestend op een foto staat, kan in de problemen komen.'

'Mensen moeten opletten wat ze op internet zetten', waarschuwt Arag. 'Het zijn openbare bronnen en de informatie is te gebruiken als bewijsmateriaal voor ontoelaatbaar gedrag.

'Dat rechters uitingen op internet als bewijs bij ontslag erkennen, bleek laatst nog in een zaak met een werknemer van Blokker. De man had de winkelketen op internet een 'hoerenbedrijf' genoemd. Via een collega kwam dit bij de leiding terecht en de man werd ontslagen.

Volgens Arag komt de stijging van het aantal arbeidsconflicten door de economische crisis. Werkgevers zijn kritischer geworden op hun personeel.
Categorie:
Tag(s):