donderdag, 8. november 2012 - 10:50

Overvallers muntenhandelaar en goudhandelaar naar zitting

Assen

In het onderzoek naar de overval op de muntenhandelaar in Assen en naar een overval op een goudhandelaar in Staphorst zijn 5 verdachten aangehouden.

Zij worden vervolgd voor diefstal met geweld en 3 van hen worden vervolgd voor afpersing. Hierbij gaat het om de overval op de goudhandelaar. Op dinsdag 13 november komen de verdachten voor bij de rechtbank in Assen.

Overval goudhandelaar Staphorst
Op dinsdag 8 mei 2012 werd een vertegenwoordiger in gouden sieraden overvallen. Dit vond plaats aan de Bergerslag in Staphorst. Toen de man in zijn geparkeerde auto stapte, werd hij bedreigd door een man met een mes. De overvaller nam zijn auto mee, met daarin onder andere een koffer met gouden sieraden en geld.

Overval munthandel Assen
Op vrijdag 27 juli 2012 werd een munthandel aan de Groningerstraat in Assen overvallen. De eigenaar vertelde dat hij was overvallen door een aantal blanke mannen. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen. De daders gingen er met munten, sieraden en een geldbedrag vandoor in een grijze stationwagen.

Onderzoek
De politie zette na de incidenten direct burgernet en twitter in en startte een buurt- en sporenonderzoek. Na uitgebreid rechercheonderzoek is de politie vijf verdachten op het spoor gekomen. Het gaat om mannen tussen de 23 en 32 jaar uit Stadskanaal en omgeving. Het vijftal is in wisselende samenstelling betrokken geweest bij de overvallen. Daarnaast is een 49-jarige man uit Zwolle aangehouden. Bij de man is een klein deel van de buit teruggevonden. De man wordt verdacht van heling van de gestolen goederen.
Provincie:
Tag(s):