maandag, 30. juli 2012 - 11:51

Papiertje met tekst over explosieven reden terugkeer KLM-toestel

Schiphol

Het vliegtuig van de KLM dat maandagochtend kort na de start terugkeerde naar Schiphol deed dit in verband met een in het toestel gevonden papiertje met daarop tekst dat er explosieven aan boord waren. Dit heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMar) maandagmiddag tegenover Blik op Nieuws bevestigd.

Het toestel was van Schiphol vertrokken naar de Engelse stad Leeds toen de bemanning het verdachte papiertje in het toestel aantroffen. De gezagvoerder besloot daarop om direct terug te keren naar Schiphol.

Nadat het toestel was geland, is het direct op een afgelegen plek op de luchthaven geparkeerd. De tachtig passagiers moesten het toestel verlaten.

Bij de doorzoeking van het toestel door de rechercheurs van de marechaussee samen met explosievenverkenners en speurhonden zijn naast het verdachte papiertje geen explosieven aangetroffen, aldus de een woordvoerder van de KMar.

Het toestel is inmiddels vrijgegeven. De passagiers en de bemanning hebben alle hun weg weer kunnen vervolgen. Vanwege het strafrechterlijke onderzoek kon de woordvoerder eerder vandaag niet meer melden dan dat het om een verdacht voorwerp ging. Dit bleek dus te gaan om het verdachte papiertje.
Provincie:
Tag(s):