donderdag, 27. september 2012 - 22:35

Pinguïns verhuizen

Emmen

De pinguïnverzorgers van Dierenpark Emmen zijn donderdag gestart met het verhuizen van de 130 pinguïns van de locatie op de Noordbargeres naar de locatie in het centrum.

De verzorgers begonnen met een groep van 26 pinguïns, die op dat moment het broedgebied aan het verkennen waren. De vaste verzorger, die in de broedtijd de wekelijkse nestcontroles uitvoert, wekte geen argwaan bij de pinguïns. Hij kon vlot de ene vogel na de andere te pakken krijgen en aan zijn collega’s overhandigen. Die brachten de pinguïns over naar de 26 transportkistjes waarin de dieren zonder problemen naar locatie Centrum werden vervoerd.

Bij het gerenoveerde en nieuw ingerichte pinguïnverblijf stond de dierenarts klaar om elke pinguïn te onderzoeken. Van elk individu werd de onderhuidse chip gescand om de identiteit vast te stellen. Het bandje met kleurcodes werd vernieuwd, waarna de dierenarts de gezondheid van de pinguïn nader onderzocht. Daarna werd de pinguïn losgelaten in het nieuwe verblijf. Na even rondzwemmen, voelden ze zich al snel op hun gemak. Omdat alles vlot en zonder problemen verliep, zal er binnenkort opnieuw een portie pinguïns gaan verhuizen. De verhuizing van de pinguïns maakt de weg vrij voor de bouwers, die binnenkort beginnen met de aanleg van het compleet nieuwe park.
Provincie:
Tag(s):