woensdag, 17. oktober 2012 - 18:34

Politie brengt witte voetjes als inbraakpreventie

Met de intrede van de herfst worden de dagen korter. Vanaf eind oktober is het aan het eind van de middag al donker. De ervaring leert dat vanaf dat moment het aantal inbraken in insluipingen toeneemt. Om die trend te keren start de politie in het noordwesten van de provincie Groningen een ‘donkere dagen’-offensief.

In het gebied van de gemeenten Leek, Grootegast, Marum, Zuidhorn, De Marne, Winsum, Bedum, Ten Boer, Eemsmond, Loppersum, Appingedam en Delfzijl nam het aantal inbraken en insluipingen in 2011 toe ten opzichte van 2010. De buit bestond in veel gevallen uit sieraden, geld en laptops. Uit een inventarisatie blijkt dat in veel gevallen een inbraak voorkomen had kunnen worden door relatief simpele maatregelen.

De komende periode gaan politiemensen, samen met diverse partners als Veiligheidszorg Noord, daarom zelf actief op zoek naar woningen die niet correct zijn afgesloten. Tijdens de bezoekactie, neemt men zogenaamde witte voetjes mee die door de ramen en deuren kunnen worden gegooid als blijkt dat deze niet zijn afgesloten. De witte voetjes –een flyer in de vorm van een voetafdruk- staat symbool voor de voetafdruk van een inbreker. Als blijkt dat woningen niet goed zijn afgesloten, krijgt men naast het witte voetje ook preventieadviezen.
Provincie:
Tag(s):