vrijdag, 7. september 2012 - 14:03

Politie houdt klopjacht op overvaller na overval in Delfzijl

Delfzijl

De politie is vrijdagmorgen een klopjacht begonnen naar een overvaller die zich schuil hield nabij de Rijksweg in Groningen. Eerder op de dag pleegde de man een overval op een woning in Delfzijl met twee handlangers. Deze werden eerder al aangehouden.

Rond 11.15 uur drong het drietal een woning aan de Borkumerrif in Delfzijl binnen en bedreigde een aanwezige vrouw met een vuurwapen. Met nog onbekende buit sloegen de overvallers op de vlucht. De woning is van de coffeeshophouder uit Farmsum die op het moment van de overval niet thuis was. De vrouw bleef ongedeerd.

Een signalement van de daders werd verspreid en agenten in de stad Groningen zag het drietal rijden op de Rijksweg. Na een achtervolging reed de vluchtauto op een vrachtwagen, waarna het drietal te voet op de vlucht sloeg. Eén van de overvallers werd direct aangehouden. Bij het voertuig werd een vuurwapen aangetroffen. De overige twee wisten te ontkomen. Om de overige verdachten aan te houden loste een agent een waarschuwingsschot, hierop werd door de verdachten niet gereageerd. Een tweede verdachte kon na een korte achtervolging worden aangehouden. De derde wist zich bij een viaduct te verstoppen. Na een uitgebreide klopjacht in de omgeving bleek deze te zijn ontkomen. De politie zet het onderzoek naar de verdachte voort.
Provincie:
Tag(s):