woensdag, 8. februari 2012 - 11:14

Politie neemt een 30-tal auto's in beslag bij witwasonderzoek

Millingen aan de Rijn

In een omvangrijk onderzoek naar afpakken/witwassen en hennepteelt in Millingen aan de Rijn werden begin november 2011 tijdens een politieactie twee verdachten aangehouden en op verschillende locaties invallen gedaan.

Het onderzoek was voornamelijk gericht op het tegengaan van witwassen en ontnemen van crimineel verkregen vermogen.

De twee verdachten die in hun woning aan de Zeelandsestraat in Millingen werden aangehouden, zijn een 47-jarige man en een 42-jarige vrouw, Zij zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en het witwassen van grote geldbedragen.

De aanpak van witwassen is een prioriteit van politie en Openbaar Ministerie.
Voor de berekening van het onrechtmatig verkregen voordeel is bekeken of betrokkenen meer uitgaven hebben gedaan dan zij via legale bronnen konden verantwoorden.

In totaal is er voor bijna 1,4 miljoen euro klassiek en conservatoir beslag gelegd. Tijdens de actiedag gebeurde dat bijvoorbeeld op de woning in Millingen, een woning in Groesbeek, bankrekeningen, sieraden en een 30-tal auto’s die bij een autobedrijf in Nijmegen gestald stonden. Later nam de politie nog twee oldtimers in beslag die (opgeknapt) een grote waarde vertegenwoordigen. Alle auto’s zijn afgevoerd naar de Domeinen waar ook de taxatie zal gaan plaatsvinden.

De 42-jarige vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld, maar is nog wel verdachte in het onderzoek. Haar 47-jarige partner zit nog vast en zal in elk geval tot aan de zittingsdatum in voorarrest blijven.

Ten behoeve van het omvangrijke afpakonderzoek heeft de recherche, zowel in de voorbereiding als in het verdere onderzoek, nauw samengewerkt met financiële specialisten. Een centrale rol in dit eerste afpakonderzoek binnen de regio Gelderland-Zuid was dan ook weggelegd voor de (interne) sectie Financiële Recherche. Tevens was er goede integrale samenwerking met de Belastingdienst Nijmegen.
Provincie:
Tag(s):