dinsdag, 9. oktober 2012 - 10:24

Politie schiet op ramkrakers tijdens achtervolging

Haarlem

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er even na 04.30 uur een poging ramkraak plaatsgevonden aan de Bernadottelaan in Haarlem. Een auto werd tegen de gevel van een tankstation gereden in de hoop daarmee toegang te krijgen tot het winkelgedeelte.

Het is bij een poging gebleven en de verdachten zijn niet in de winkel geweest. Het pand raakte flink beschadigd. De verdachten gingen er in een andere auto vandoor.

Politiemensen uit Noord-Holland Noord werden geïnformeerd over het incident en korte tijd later zagen zij een auto op hoge snelheid in de richting van Alkmaar rijden, waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Nollenweg heeft een politieman op de auto geschoten om deze te laten stoppen. Hoewel een band kapot ging, reed de auto door en de bestuurder nam de afslag Huygendijk. Dit weggedeelte loopt echter dood en de auto reed zich klem.

Twee inzittenden konden worden aangehouden. Omdat er mogelijk sprake was van meerdere verdachten, werd de omgeving onderzoch.t Hierbij werd een helikopter ingezet. Er werden echter geen personen meer aangetroffen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de twee aangehouden verdachten bij de poging ramkraak.
Provincie:
Tag(s):