woensdag, 1. februari 2012 - 9:59

Politie treft gewonde vrouw en dode man aan

Arnhem

Een 25-koppig rechercheteam doet nader onderzoek naar twee incidenten die zich dinsdagavond 31 januari voordeden in Arnhem-Zuid. Het gaat daarbij om een 21-jarige vrouw, die gewond werd aangetroffen in een woning aan de Klaproosstraat en het aantreffen van een dode man op de Dr. Willem Dreessingel.

De recherche beschouwt beide incidenten vooralsnog als losstaande gebeurtenissen en heeft tot dusver één arrestatie verricht.

Dinsdagavond 31 januari trof de politie na een melding even na half tien een gewonde vrouw aan in een huis aan de Klaproosstraat in de wijk Malburgen. Ze is naar het ziekenhuis gebracht waar ze nog steeds verblijft. Over haar toestand is op dit moment niets nader bekend.

Verdachte aangehouden
In het onderzoek naar wat er zich op de Klaproosstraat heeft afgespeeld stuitte de politie later op de avond bij een flatgebouw aan de Dr. Willem Dreeslaan in de wijk Rijkerswoerd op het levenloze lichaam van een tot dusver onbekende man. De politie sluit ook hier een misdrijf niet uit. Op de Willem Dreeslaan werd kort na het aantreffen van de dode man een Arnhemmer aangehouden. In welke relatie hij tot de zaak staat en welke rol hij daarbij speelt wordt nog onderzocht.

Verbanden onderzocht
In de woning aan de Klaproosstraat is ook vandaag, woensdag 1 februari, nog onderzoek verricht. Verwacht wordt dat de woning vandaag nog zal worden vrijgegeven. In de woning aan de Dr. Willem Dreeslaan is het onderzoek nog gaande.

Hoewel beide voorvallen als afzonderlijke incidenten worden beschouwd, is één van de te onderzoeken scenario’s wel of er sprake is van verbanden. Los daarvan roept de politie voor beide incidenten getuigen op te reageren.
De politie is bereikbaar onder telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):