woensdag, 29. februari 2012 - 17:10

Politie verbolgen over tienergrap

Bronckhorst

De politie is verbolgen over een grap van een 13-jarige tiener uit de gemeente Bronckhorst. Zij verstuurde maandag 27 februari een sms-bericht waarin over een criminele actie werd gesproken.

De ontvanger in Terneuzen informeerde de politie. Na het nodige speurwerk werd de tiener ontmaskerd. De politie gaat in overleg met het Openbaar Ministerie over de afhandeling.

Een inwoner uit Terneuzen kreeg maandagavond een smsje waarin over een lijk en een geldelijke vergoeding werd gesproken. De man ging hiermee naar de plaatselijke politie.

Aan de hand van het telefoonnummer kwam de politie Terneuzen in de Achterhoek terecht, waarna de districtsrecherche werd opgeroepen.

Er werd een technische actie opgestart en na de nodige inspanning werd duidelijk dat het bericht verstuurd was door een 13-jarig meisje. De politie is naar haar ouders gegaan en heeft met hen en het meisje een uitgebreid gesprek gevoerd. De ouders waren enorm geschrokken van de actie van hun dochter.

De inwoner van Terneuzen is geïnformeerd over de afloop van het gebeurde. De politie overlegt met het Openbaar Ministerie hoe dit incident wordt afgehandeld. Daarbij wordt overwogen om de kosten van de politiewerkzaamheden in rekening te brengen.

Met dit bericht wil de politie een signaal naar ouders geven om hyves-, sms- en twittergedrag met kinderen te bespreken. Verleden jaar biechtten twee jongens uit Doetinchem bij de politie op, dat zij samen verantwoordelijk waren voor het aanmaken van een profiel op Hyves, waarin een volwassen man contact zou zoeken met jonge meisjes en jongens.
Provincie:
Tag(s):