maandag, 10. december 2012 - 10:31

Programma Oostkapelle Serious Request bekend

Oostkapelle

Het programma van Oostkapelle Serious Request is vanaf vandaag te raadplegen via de website www.oostkapellesr.nl. Van 18 tot en met 24 december heeft Oostkapelle een ‘Glazen Huis’, gevestigd in Eetcafé De Babbelaar aan de Dorpsstraat.

In en rond het ‘Glazen Huis’ staan allerlei optredens en activiteiten gepland. Het dorp sluit aan bij de landelijke actie van radiozender 3FM om geld op te halen voor het Rode Kruis in haar strijd tegen babysterfte in ontwikkelingslanden.

In navolging van 3FM Serious Request, sluiten drie inwoners van Oostkapelle zich in de week voor Kerst zeven dagen zonder eten op in een ‘Glazen Huis’, terwijl zij 24 uur per dag een muziekprogramma verzorgen. Het publiek kan tegen betaling platen aanvragen, geld doneren en zelf in actie komen. Inmiddels zijn ruim tachtig initiatieven bij de actie aangemeld, afkomstig uit Oostkapelle en de omliggende kernen. De organisatie, in handen van Stichting Oostkapelle Steunt! (SOS!), heeft voor de actieweek een speciaal programma opgezet, met als doel alle inwoners van gemeente Veere actief bij Oostkapelle Serious Request te betrekken.

Dinsdag 18 december
De actieweek gaat op dinsdagavond 18 december om 20.00 uur officieel van start. Na een laatste maaltijd in vaste vorm, sluiten burgemeester Rob van der Zwaag van gemeente Veere en notaris Marcel Oonk de drie bewoners van het ‘Glazen Huis’ officieel op. Hans Burgs, Reinier Wondergem en Jeroen Burgs, alle drie woonachtig in Oostkapelle, zullen hier een week lang zonder eten verblijven terwijl zij 24/7 een muziekprogramma maken. Op de eerste avond staat een optreden gepland van entertainer Reginald Peene en zangeres Albertina.

Woensdag 19 december
Vanaf woensdag 19 december kunnen bezoekers vanaf 7.30 tot 9.00 uur dagelijks bij het ‘Glazen Huis’ terecht voor een ontbijt, waarvan de opbrengst volledig naar Oostkapelle Serious Request gaat. ’s Middags staat een kindermiddag gepland met Bob de Bouwer en SpongeBob, evenals een kledingbeurs en een optreden van vocal group Sing@Sea. In de Dorpskerk van Oostkapelle verzorgt het Madrigaalkoor van de Zeeuwse Muziekschool in samenwerking met mezzosopraan Nel van den Broeke ’s avonds een optreden met als thema ‘een klassiek rondje kerst’.

Donderdag 20 december
Donderdagmiddag wordt een bingo gehouden en komt het typetje Zeeuwse Sien op bezoek. Vanaf 14.00 uur ’s middags wordt in samenwerking met lokale ondernemers een Winterfair gehouden in een tent tegenover het ‘Glazen Huis’. ’s Avonds leert Nederlands biljartkampioen Jean-Paul de Bruijn uit Hulst biljartliefhebbers de fijne kneepjes van het biljarten en kunnen zij tegen een kleine vergoeding tegen hem spelen. Aansluitend wordt een traditionele ‘versmakking’ gehouden. Publiekstrekker die avond is Danny Vera. Naast een interview met de DJ’s in het ‘Glazen Huis’, verzorgt de Middelburgse zanger een akoestisch optreden.

Vrijdag 21 december
‘s Middags komen de Kerstman en karikatuurtekenaar Herman Nauta op bezoek bij het ‘Glazen Huis’. Daarnaast heeft iedereen, op deze laatste werkdag voor Kerst, de mogelijkheid om deel te nemen aan een Winterbarbecue, georganiseerd door lokale ondernemers. Djembégroep Djembé Bedlam en een Abba tributeband zorgen die dag voor de muzikale omlijsting. Ook wordt die avond een veiling gehouden met stukken die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers.

Zaterdag 22 december
Zaterdag staat in het teken van sport. In de tent tegenover het ‘Glazen Huis’ kan er van 10.00 tot 15.00 uur in tijdsblokken van een half uur gespind worden in samenwerking met FysioFitness De Driehoek uit Serooskerke. Daarnaast wordt die dag een ATB-toertocht gefietst, organiseert Voetbalvereniging Oostkapelle een prestatieloop en kunnen dames meedoen aan een salsales. Een letterlijk hoogtepunt die dag is de mogelijkheid om te abseilen van de kerktoren van Oostkapelle, in samenwerking met outdoorbedrijf Naturetrail uit Vrouwenpolder. In het ‘Glazen Huis’ staan deze dag optredens gepland van de akoestische popband Fragile, singer-songwriter Geert & The Chiefs en coverband CIA.

Zondag 23 december
Damliefhebbers kunnen het tijdens een middag ‘aanschuif-simultaandammen’ opnemen tegen damgrootheden Rianka Rentmeester en Daaf Kasse. Daarnaast wordt er een Popquiz gehouden en verzorgen de Zeeuwse nederpopband Smout en coverband Sober een optreden.

Maandag 24 december
Op deze laatste dag van Oostkapelle Serious Request komt de Kerstman opnieuw op bezoek, kunnen waaghalzen abseilen van de kerktoren en staat er een optreden van zangduo Spoiled en singer-songwriter Diede Teunnissen uit Oostkapelle op het programma. Hoogtepunt van deze dag, is de ‘vrijlating’ van de drie bewoners van het ‘Glazen Huis’ en de bekendmaking van het eindbedrag dat is opgehaald voor 3FM Serious Request.

Oostkapelle Serious Request volgen
Voorafgaand en tijdens de actieweek blijven geïnteresseerden op de hoogte via de website www.oostkapellesr.nl, via Twitter (@OKPSR) en Facebook (facebook.com/oostkapellesr). Van 18 december tot en met 24 december is het ‘Glazen Huis’ in Oostkapelle dagelijks te volgen via een livestream op de website van Omroep Zeeland en ZeelandNet en via televisiezenders CTV Zeeland en GoedTV.
Provincie:
Tag(s):