dinsdag, 29. mei 2012 - 14:08

PvdA, PVV en CDA willen Voetbalwet aanscherpen

Den Haag

De PvdA, PVV en CDA willen de Voetbalwet aanscherpen. De drie partijen hebben daartoe de initiatiefnota 'Voetbal weer een feest voor iedereen' ingediend.

'De nota heeft als doel om het voor de echte supporter weer aantrekkelijk en veilig te maken om ongestoord en met plezier voetbalwedstrijden te bezoeken. De nadruk ligt hierbij op het stimuleren van de gastvrijheid van clubs voor uitsupporters en het strenger, eerder en effectiever aanpakken van voetbalvandalisme in en rondom het stadion', aldus het commentaar op de website van de PvdA.

Relschoppers krijgen in het plan te maken met een forse uitbreiding van gebieds- en stadionverboden (inclusief uitreisverbod) en daarbij horende fysieke meldplicht, zwaardere maximale strafeis en 'maat bij recidive en 'first offenders', snellere rechtspraak en een lik-op-stukbeleid met stevige bestuursrechterlijke boetes.

Andere concrete voorstellen zijn het in het leven roepen van een 'gastheerschap voor uitsupporters' door clubs en het afschaffen van de clubcard en de combiregeling.
Provincie:
Tag(s):