zaterdag, 5. mei 2012 - 11:08 Update: 08-07-2014 0:52

Rabobank blokkeert pinpassen om skimmen te voorkomen

Utrecht

Vanaf 1 juni kunnen Rabobankklanten alleen buiten Europa pinnen als daar zelf voor kiezen.

De bank blokkeert standaard alle passen van particulieren voor gebruik buiten Europa. Daarmee wil de bank 'schade en ongemak' door skimmen voorkomen, zo meldt de bank.

Het is wel mogelijk dat klanten de blokkade opheffen en de pinmogelijkheid per werelddeel 'aanzetten'. Ze kunnen dat via de website van de Rabobank aangeven.

Voor mensen met een Rabo Riant Pakket, mensen met zakelijke passen en klanten die de afgelopen twee jaar hun betaalpas hebben gebruikt buiten Europa, blijft de betaalpas wel standaard aan staan. De bank adviseert hen wel om hun pas zelf te blokkeren als ze binnen Europa blijven.

De passen die geblokkeerd worden zijn Rabo Europas, de Rabo WereldPas en de Rabo WereldPas voor Jongeren.
"In België doen banken dit al en daar is het skimmen ongeveer gedaald naar nul", zegt directeur particulieren Rik Op den Brouw na een bericht in de Telegraaf. Volgens hem komt 90 procent van de Rabobank-klanten nooit buiten Europa.

Landen als Georgië, Wit-Rusland en Turkije rekent de Rabobank ook tot Europa, maar Rusland weer niet. Op de site http://www.rabobank.nl/images/betaalpas_instellen_voor_landen_buiten_eur... kan men zien welke landen door de Rabobank tot Europa worden gerekend.
Categorie:
Tag(s):