vrijdag, 19. oktober 2012 - 9:14 Update: 08-07-2014 0:45

Rapport Amerikaanse dopingautoriteit voor Rabobank reden te stoppen

De Rabobank stopt 31 december 2012 met de sponsoring van de professionele wielerploegen. 'We zijn tot dit besluit gekomen na het verschijnen van het rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA', meldt de Rabobank vrijdag.

Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur: 'Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.'

'Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft', aldus Bruggink.

De Rabobank schrapt de sponsoring niet voor alle wielerploegen. De amateursport, waaronder de jeugdopleiding en het veldrijden kunnen op de bank als sponsor blijven rekenen.
Categorie:
Tag(s):