vrijdag, 5. oktober 2012 - 15:28

Red de bij! Zodat de bijen óns kunnen redden

Duiven

Drie tieners uit Den Haag overhandigen aan burgemeester Henk Zomerdijk een zelf ingezameld geldbedrag voor de Stichting ‘Adopteer een Bijenvolk’. De donatie ontvangt de burgemeester als bestuurlid van deze stichting.

De overhandiging gebeurt op 10 oktober a.s. om 12.30 uur tijdens een bijeenkomst in Het Bijenhuis, Grintweg 273 in Wageningen.

Er zijn veel volwassen oprichters van goede doelen, maar de oprichters van ‘de Bijenbescherming’ zijn er wel heel vroeg bij. De tieners Eline ten Bokkel , Laura Evers en Merlijn Simonis vonden dat ze, hoe jong ook, het welzijn van de bij in eigen handen moesten nemen waarna de Bijenbescherming’ werd opgericht.

De drie oprichters zijn zelf nog maar rond de 11 jaar oud, maar ze zijn al volop bezig met inzamelen van geld voor hun lievelingsbeestjes. Ze zijn erg gemotiveerd en op de website www.bijenbescherming.nl staat dan ook ‘’Wij zorgen dat de bijen niet uitsterven. Want als de bijen uitsterven gaan wij ook dood.’’ Het inzamelen voor het goede doel gaat ze heel goed af. Tijdens Koninginnendag heeft ‘de Bijenbescherming’ cake en andere spullen verkocht. Met de opbrengst hiervan worden bijenvolkeren geadopteerd bij de Stichting Adopteer een bijenvolk.

Deze bijzondere donatie wordt op genoemde datum aan burgemeester Henk Zomerdijk van Duiven overhandigd. De burgemeester is bestuurslid van Stichting Adopteer een Bijenvolk en van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. Als echte bijenliefhebber is hij een hobbyimker met zijn eigen bijenvolken.
Provincie:
Tag(s):