zaterdag, 23. juni 2012 - 10:57 Update: 08-07-2014 0:49

'Robin van Persie was de beste spits op het EK'

(ELFvoetbal) De houding van Robin van Persie leidde bij veel volgers van het EK tot irritatie. De aanvaller van het Nederlands Elftal weigerde bijvoorbeeld met de pers te praten tijdens het toernooi in Polen en Oekraïne.

Arsene Wenger, de trainer van Van Persie bij Arsenal, kan wel begrip opbrengen voor de keuze van de international, meldt De Telegraaf. "De emotie heeft de overhand gekregen. De emotie is de analyse de baas. Dat komt ook door de wereld waarin we nu leven. Elk woord wordt uitvergroot en leidt door de snelheid van de media binnen enkele minuten tot een opinie. Bij miljoenen mensen. Alleen de speler die de focus houdt kan omgaan met druk. Van praten of reageren, gaat een voetballer niet beter spelen."

Veel Oranje-fans zagen liever Klaas-Jan Huntelaar in de spits bij Nederland in plaats van Van Persie. Deze mening wordt echter niet gedeeld door Wenger. "Robin verdient meer krediet in Nederland dan hij nu krijgt. Robin van Persie was de beste spits op dit EK. Hij is stukken beter dan de spitsen van andere landen en ook beter dan Huntelaar."
Categorie:
Tag(s):