dinsdag, 14. februari 2012 - 10:12

Roermonds zwembad gesloten wegens huiduitslag bij bezoekers

Roermond

Zwembad De Roerdomp in Roermond is tot tenminste 22 februari aanstaande gesloten voor publiek. Aanleiding voor de sluiting zijn klachten van bezoekers en medewerkers over lichte huidirritatie zoals rode vlekken en jeuk tijdens of na gebruik van het zwembad.

De gemeente Roermond, eigenaar van het zwembad, wil eerst duidelijkheid over de oorzaak van de klachten. In totaal zijn tot nog toe 37 gevallen bekend van mensen die genoemde klachten hebben. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten na zorgvuldig douchen binnen één dag.

Bij de dagelijkse gebruikelijke procedures zoals controle van de technische installatie, noodzakelijke metingen van het zwemwater en het invullen van de logboeken, zijn er geen onregelmatigheden aangetroffen. Ook bleven waarden van het zwemwater binnen de gestelde normen. Direct na sluiting is de milieu-inspectie van de Provincie Limburg geïnformeerd en heeft er afstemming plaatsgevonden met de GGD. Na een eerste analyse zijn bacteriologische oorzaken van de symptomen uitgesloten en is vastgesteld dat er geen besmettingsgevaar is.

Om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de klachten worden de komende tijd aanvullende onderzoeken op het zwemwater uitgevoerd. Ook draagt de gemeente Roermond zorg voor een goede diagnosestelling van huidige klachten van bezoekers. Om klachten in de toekomst uit te sluiten wordt het water in de bassins van het wedstrijdbad en recreatiebad verwijderd en vervangen door schoon water. Zwembad de Roerdomp zal pas weer haar deuren openen nadat er proefduiken en controles zijn uitgevoerd en klachten uitblijven.
Provincie:
Tag(s):