donderdag, 29. november 2012 - 23:40

‘ROOD Groningen en skaters doen het licht aan’

Groningen

Vrijdagmiddag staat Skatebaan Groningen samen met ROOD, jong in de SP op skatepark Kardinge. Daar doen de skaters symbolisch het licht aan. Dit is om te vieren dat de skatebaan verlichting die dag voor het eerst aangaat. Na een jaar lang actievoeren hebben de skaters en ROOD het voor elkaar gekregen.

“Vanaf deze winter kunnen skaters ook skaten als het buiten al donker is. Dit succes laat zien dat je door actievoeren concrete dingen kunt veranderen”, aldus ROOD-woordvoerder Lisa de Leeuw.

Een jaar geleden begon ROOD met de skaters een strijd voor beter onderhoud en verlichting van de skateparken in Groningen. De acties ontstonden uit een groepje skaters die in de binnenstad vaak werden weggestuurd door cafébazen en politie. Ze waren daar niet zonder reden.

“Een jaar geleden was er voor skaters in Groningen nauwelijks een goede plek om te skaten. Er waren wel skateparken, maar die waren slecht onderhouden en niet verlicht. Zo kon er een groot deel van de dag niet geskate worden”, aldus ROOD-woordvoerder Lisa de Leeuw.

Het eerste succes van de skaters en ROOD werd al snel geboekt, de skateparken worden tegenwoordig eens per week schoongemaakt. De skaters zijn toen verder gegaan met actievoeren om ook verlichting voor elkaar te krijgen. Na meerdere acties zijn uiteindelijk duizend handtekeningen en een Zilveren Lantaarnpaal overhandigd aan de gemeente. De Leeuw: “Met de verlichting van Kardinge is een groot succes geboekt. Skaters in Groningen hebben nu eindelijk echt een goede plek om te skaten.”
Provincie:
Tag(s):