dinsdag, 17. januari 2012 - 14:35

Scholieren volgen gestolen scooters via computer. Politie pakt daders

Rotterdam

De politie heeft maandag aan het einde van de dag twee verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van twee scooters. Deze waren eerder die middag gestolen op de Binnenrotte.

Tegen drie uur ’s middags werden surveillerende agenten op de Binnenrotte aangesproken door twee geëmotioneerde meisjes. Even daarvoor waren hun scooters, geparkeerd voor de bibliotheek, gestolen. Zij hadden het zien gebeuren en konden daarom een signalement geven van tenminste één verdachte. Daarnaast gaf één van de aangeefsters aan dat haar scooter via een track & trace systeem op internet te volgen was.

De politie stelde direct een onderzoek in en samen met de aangeefsters, en een groep bevriende scholieren, werd o.a. het internet opgestart in de bibliotheek. Daarop werd duidelijk dat de scooter zich op dat moment aan het verplaatsen was in Bergschenhoek. Uiteindelijk kwam deze tot stil stand aan de Akeleituin en verdween vervolgens, op het scherm, van de weg af. Hierdoor was het onduidelijk waar de scooter geparkeerd was.

Enkele scholieren namen vervolgens het initiatief en wisten Google Streetview te combineren met het track & trace systeem, waardoor de juiste locatie van de scooter duidelijk werd. Deze informatie werd doorgegeven aan de meldkamer en de meegeluisterde agenten in Bergschenhoek herkenden direct de beschreven locatie.

Uiteindelijk troffen agenten daar, aan de Smitshoek in Bergschenhoek, twee scooters aan, Na onderzoek bleek 1 van deze scooters inderdaad bij de bibliotheek gestolen te zijn. Het andere voertuig was eerder dit jaar als gestolen opgegeven. Bij de scooters werden twee verdachten aangehouden. Een 19-jarige verdachte uit Bergschenhoek en een 19-jarige uit Berkel & Rodenrijs.
Provincie:
Tag(s):