vrijdag, 17. augustus 2012 - 20:45

Stroopwafelkraam teruggevonden na tips

Apeldoorn

Op woensdagavond 15 augustus heeft de politie de in Apeldoorn gestolen stroopwafelkraam teruggevonden nabij een woning in Rhenen.

Na de uitzending van het TV-programma Hart van Nederland (SBS6) kwamen er meerdere tips binnen over de plaats waar de kraam zou staan. De bewoner van de woning in Rhenen is aangehouden.

Het televisieprogramma besteedde dinsdagavond 14 augustus aandacht aan de diefstal. Na de uitzending kwamen er meerdere tips bij de politie binnen. Hierin werd de plaats genoemd waar de kraam zou staan. Agenten hebben bij de woning in Rhenen gekeken en troffen daar de gedemonteerde stroopwafelkraam aan.

De stroopwafelkraam is woensdagavond 8 augustus gestolen vanaf de Dijkgraafweg in Apeldoorn. De eigenaar ontdekte de diefstal de volgende dag. Hij stelde foto’s van zijn kraam ter beschikking aan de politie en de media. De politie stelde een onderzoek in en riep via de media getuigen op zich te melden.

De politie heeft nadat de kraam is gevonden de bewoner van de woning in Rhenen aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. Het politieonderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):